Selasa, 22 Mei 2012

Terlewat Sudah.. Dah 6 tahun!!


Bismillahairrahmanirrahim...




Buat yang tersayang, Afif Khadyeeja Hairol....Happy Balated Birthday sayang yang ke 6 tahun.


Tahun ni apsal tah habis semua orang jadi lambat terima ucapan selamat dari saya. Isk ada je ceritanya yang buat terlupa atau terlewat nak wish..


Dalam lambat wish tu sempat le juga buat celebration dan kek untuk Afif. Buat kat sekolah dia je macam selalu. Siap jemput adik sama untuk raikan kakaknya.

Gambar lama masa sambutan di Krista Taiping. Tahun ni dah start tak tiup lilin dah....

Permintaan dia kek princess barbie tak kesampaian sebab banyak sangat aktiviti. Balik dari Negeri Sembilan hantar Sos Char Kueyteow 2 Puteri tu hari kena up date report. So tak sempat le nak buat lebih-lebih. Takat hias lebih kurang je. Alhamdulillah ok le sebab yang penting dia happy dan semua kawan-kawan dia makan habis kek tu. Insyaallah kalau ada kerajinan ibu akan buat kek princess barbie tu untuk Baby kay.


Selain dari kek tu sempat le juga buat juadah wajib iaitu Apam Polkadot yang telah ditransform jadi mini cupcakes pelbagai rupa. Yer la macam-macam bentuk yang diukir kat atas apam tu. Muka princess la, ABC la, 123 la. Ada gak flower sikit dan tah apa-apa lagi. Yang penting Afif memang nampak happy sangat.

Afif dengan gaya Amira nya dalam Waktu Rehat @ Disney Channel


Dah 6 tahun dah dia rupanya.. Kalau orang tak kenal sure ingat dia darjah 3. Tinggi lampai. Tapi tu ler kecil lagi sebenarnya. Afif ni lasak sangat orangnya. Memang tak reti duduk diam sungguh. Ada je aktivitinya. Dari melompat sampai meyemakkan rumah serah kat dia....dan adik. Hehhe bab tu memang sepakatttt sangat diarang ni.


Masih terasa-rasa waktu mengandungkan dia dulu. Mungkin sebab masa dalam kandungan dulu pun saya ni melasak juga kot tu yang turun ke dia. Jangan tak percaya dulu masa awal-awal mengandungkan dia, saya turun sama tolong Mr Hb buat kerja wiring tanam kabel elektrik kat Kem Syed Putra Ipoh. Siap ada satu hari tu peluk tiang elektrik tahan dari jatuh le kononnya masa Mr Hb nak check lampu jalan tak nyala. Humang kuat le konon heheh.


Bukan tak der pekerja tapi kesian rasanya. Sekurang-kurangnya satu tenaga kerja dapat dikurangkan dengan kehadiran kita. So rasanya berbaloi kot heheh. Sebab kerja-kerja tar jalan dan mengecat pun buat gak ler.


Siap je kerja tu, kitarang buat rumah pulak. Pun masa tu cat sendiri. Nak lebih feel bila duduk rumah tu nanti kononnya. So panjat memanjat memang wajib sebab kita ni kan pendek. Tak sampai ler yang tinggi-tinggi tu. Kena pula ada celah-celah yang tak dapat roller sampai. Perut memang dah boyot masa tu tapi cerdas semacam je.


Ada sekali tu masa tengah comot mengecat customer kedai makan ayah ramai yang datang. So kena le tolong. Dek kerana comot pakaian masa tu ayah tak bagi keluar ambil order sebaliknya kita kena bancuh air. Selalunya saya ni memang ambil order jarang-jarang bancuh air ni. Tapi hari tu terlebih bergelumang dengan cat kot heheh.



Bab boyot memang dah mula boyot walau baru mengandung dekat 2 bulan heheh. Perut ni memang tak bagi peluang. Tapi memang le kata-kata saya pada rakan masa kerja dulu (Madiyah dan Kak Erna) yang kalau mengandung nak pakai puas-puas baju mengandung tercapai. Nah kau...lain kali kalau nak cakap waspada tau... Saya dah kena heheh.


Itu le kenangan masa mengandungkan Afif ni. Memang tak reti duduk diam. Mungkin sebab tu le kot.


Kalau tak salah saya 18 Mei ni pun bersamaan dengan tarikh perasmian Mydin Hypermarket Meru Raya di Ipoh. Jadi pada rakan-rakan yang tinggal di Ipoh atau yang nak kunjungi pasaraya Mydin yang terbesar (setakat ini le) di Malaysia ni sila ler dapatkan produk Sos Char Kueyteow 2 Puteri kami kat sana kay (sempat mengiklan lagi ni). Nanti senang nak ingat...Afif 6 tahun Mydin Hypermarket Meru Raya baru bukak heheh.


"Afif sayang, ibu, ayah dan adik bersyukur sangat dengan kehadiran sayang dalam hidup kami". Doa dan harapan kami agar dia menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat. Berjaya dalam semua lapangan yang dia ceburi... Dan semoga dia kekal rajin, ramah, cintakan ilmu dan ilmu agama dan kekal dengan sifat penyayangnya. Aaamiin.




"Terima kasih sayang kerana hadir dalam hidup ibu dan ayah. Terima kasih kerana beri kami kebahagiaan yang tak terhingga. 

Ibu, ayah dan adik doakan agar kakak menjadi orang yang berjaya dunia akhirat. 

Semoga kakak terus berjaya dan dilindungi Allah selamanya. Semoga kakak (dan adik ) akan terpelihara akhlaknya, agamanya dan diberi rezeki yang diberkati oleh Allah sentiasa dan dimana jua....Aaamiin."








Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...