Isnin, 28 Mei 2012

Jalan-jalan Dapat????


Assalamualaikum semua.


Agak lama yer saya tinggalkan blog ni. Sebenarnya baru je balik dari hantar sample produk Sos Char Kueyteow 2 Puteri di Tesco Kepong.

Tesco Kepong Village
Kek Sogo ni. Humang ai..memang ramai yang shopping. Tapi idak le beli kek bawah ni sebab maso tu jual baju bebudak. Esei tak muek dah....

Mulanya ingat ndak pergi jab je. Rupanya malam semalam (Ahad) baru balik. Semuanya gara-gara singgah shopping baju baru esei kek Sogo nun ha... Lopeh tu meraikan sanak saudara yang baru balik dari Mekkah menerjakan umrah yang kebetulan pulang pada Jumaat tu juga.


Bab Sos Char Kueyteow 2 Puteri ni tak tahu lagi statusnya sebab diarang akan contact berkenaan statusnya bulan 8 ni Insyaallah. Harap-harap respond baik sangat-sangat le hendaknya aaamiin. Nak pergi singgah sebelum balik tu hari tak sempat. Insyaallah Jumaat ni nak kena jemput mak ayah balik dari umrah so kalau sempat ndak singgah jab tengok kot ada diarang letak di rak.


Jemaah umrah?? Alhamdulillah... Mereka semuanya sihat dan memasing happy semacam jer bercerita pengalaman kat sana. Jeles ai yang kena tinggal ni.

Auncle, Haji Abdul Aziz K.S Mohammad with my mommy, Hajah Nafisah K.S Mohammad


Berkampung di Bangi, di rumah bapa saudara terchenta, Haji Abdul Aziz K.S Mohammad selama 3 hari 2 malam memang best ah. Rasa tak mo balik pun ada hahaha. Tapi bukan takat berkampung je, acara bertandang pun wajib dijalankan. Al-maklumlah ramai sedara di sana.


Malam hari Jumaat tu disebabkan dah terkena jangkitan malas masak so kitarang pergi menikmati hidangan di Restoran D'Jabris - Ikan Bakar Serkam milik Haji Abdul Jabbar K.S Mohammad. Kitarang angkut geng ramai nak bagi meriah sikit hahah. Kiranya kena sambung-sambung meja le nak bagi dapat satu line makan. Memang best sangat. Dengan menikmati hidangan yang 'berpppp' Alhamdulillah lazat  dan gossip bergossip (eh balik umrah pun ada gossip ker???). Tak sedar perut dah terlebih full hahah.


Memang best ler jamah dapat ikan bakar, lala, kepah, sayur kailan dan sup. Lepas makan sessi bergossip pula. Kami suami isteri dalam bab ni selalunya bertemankan bergelas-gelas air. itu yang buatkan perut ni boyot sangat jadinya.


D'Jabris Ikan Bakar Serkam
Persiaran Pusat Bandar 1, 
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor
(Lokasi: Bersebelahan bangunan KLIA Holding, Belakang D'one Steak)

Open time: 8.00 am - 12.30 pm setiap hari
(port ikan bakar dibuka jam 6.00 pm on ward)

**promosi free ni kena bagi diskaun yer next visit












Memang best sangat malam tu. Terasa erat balik ikatan kekeluargaan. Hheeheh jangan salah faham... Bukan ikatan kekeluargaan tu tak kuat tapi yer la kita kan orang jauh bukan selalu ada rezeki ndak joint sama. Yang tinggal kat-kat situ ada ler peluangnya.


Terasa rindu pulak pada Allahyarham Haji K.S Mohammad ngan Allahyarhamah Hajah Yong Abdullah. Really...really misssssss them so much. Kalau dulu memang masa kecil-kecil memang selalu dapat lakukan aktiviti macam ni.


Balik rumah dengan perut yang hampir ndak melotop kekenyangan, terus kitarang semua masuk bilik memasing dan lakukan aktiviti yang paling best ketika itu - tidur. Memang nyenyak sangat-sangat ler tidur malam tu hahah.




Pullman Putrajaya


Cer teka di presint manakah letaknya bangunan ini??? Sapa betul saya hadiahkan ceklat sebiji :)


Keesokan harinya bertandang pula rumah Hajah Siti Esah K.S Mohammad di Putrajaya sebelum bergerak balik. Pekena kari ikan masakan mak sedara yang marvellous memang bertambah ler heheh. So lepas segala-galanya selesai; makan, sembang dan beberapa aktiviti yang diluar jangkaan berlaku kitarang pun berangkat pulang sekitar jam 5 petang.


Memang best betul kenangan bersama mak dan bapa saudara juga sepupu sepapat semua. Insyaallah kot ada rezeki harap-harap dapat macam ni selalu. Terima kasih semua atas layanan dan kenangan yang terindah. Paling syukur anak-anak pun pandai sangat bawa diri. Itu yang paling-paling melegaka hati kami suami isteri. Alhamdulillah...








Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...