Selasa, 22 Mei 2012

Mr Hb dan Giant Hypermarket


Assalamualaikum..


Apa khabar semua? Sihat? Pejam celik pejam celik dah 5 hari saya tak berblog yer. Itu la...modem ni tetiba buat pasal le pulak. 3 hari try on tak de respond terus beli baru jenis TP. Balik-balik ingat ok ler nak on..tak boleh pulak. Haru jadinya. Sib baik teringat nak call TM mintak tolong servis. Tadi dia datang ok ler akhirnya.


Dalam 5 hari ni banyak gak ler agenda yang berlaku dalam keluarga dan bisness kami. Pertamanya 18hb Mei dengan 19 Mei tu hari birthday Afif Khadyeeja dengan Mr Hb. HAPPY BIRTHDAY my dear :).


20 Mei, jumpa mak ayah sebab diarang nak ke Jordan dan sambung kerjakan umrah. Hari diarang pergi Mr Hb tak de so bersalaman awal-awal. Syok diarang kan... Dapattt peluang ke Mekkah lagi. Tapi macam Mr Hb cakap le, dulu mana ada peluang macam ni. Kena menyimpan sebab bukan le senang sangat familinya. Sekarang anak-anak dah besar so duit yang ada sikit-sikit tu boleh le diarang belanja. Tapi tu le ayah sampai sekarang bersawah lagi. So kalau ada yang kerja kampung tu tak leceh le janji rajin. Tengok mak ayah dah 4 kali dapat ke Mekkah. Tahun ni je dah 4 negeri diarang melancong sambil bershopping. Ok ler tu heheh. Jeles anakmu ini heheh.

Makkah Clock Royal Tower Hotel - baru dibina ni oleh rakyat Malaysia...Hebatttt

Ancient city of Petra di Jordan

21 Mei, Mr Hb ke Mydin Subang Jaya bincang pasal Sos Char Kueyteow 2 Puteri. Alhamdulillah...sekarang tengah tunggu order dari diarang. Makin lama makin bertambah bilangan kotak yang diorder. Alhamdulillah. Terima kasih yer kawan-kawan yang bagi sambutan pada produk kami ni.


22 Mei, hari ni sambung misi bertemu dan melobi untuk memasukkan produk Sos Char Kueyteow 2 Puteri di Giant Hypermarket pula. Jika minggu sudah ke Pasaraya Carrefour dan membuahkan berita baik, harapnya begitu juga dengan Giant ni. Buat kengkawan tolong doakan sama yer. Thanks pada yang sudi :)


Pihak Giant ni pun lama gak dah cuba dicontact tapi rezeki tembusi talian dan buat appointment hanya dapat hujung bulan lepas. Dari tahun lepas... Bayangkan le lamanya. Jadi memang harap sangat-sangat le dapat pasarkan di Giant juga. "Permudahkanlah dan semoga dapat le masuk pasaran Giant hendaknya Ya Allah."


Kata Mr Hb, hasil perbincangan nampak positif tapi apa pun kena bincang dulu pasal harga barang. Insyaallah kalau lepas ni dapat le pasarkan produk Sos Char Kueyteow 2 Puteri kat sana.

2 tumbs up untuk kawan-kawan yang dah cuba Sos Char Kueyteow 2 Puteri dan untuk diri kami sendiri...
Bakar semangat!

Kalau tak salah Giant Hypermarket ni ada 72 cawangan termasuk Sabah dan Sarawak. Itu yang saya kira yang ada kat dalam laman web diarang le setakat pada bulan January lepas. Rasanya dah bertambah sebab kat Ipoh pun dah naik satu lagi. Tapi dari 72 cawangan tu kami boleh pilih nak hantar ke mana sebab produk 1 je. Macam Mydin le juga kena hantar sendiri. So mungkin kami akan pilih belah Semenanjung je dulu. Tapi negeri mana tu kena tunggu Mr Hb balik dulu bincang.


Nak masukkan Cili Boh 2 Puteri masih belum jadi kenyataan lagi sebab sampai sekarang tak dengar cerita plastik yang ditempah tu siap tak lagi. Hadoiiii letih betul bila kesabaran diuji... "Redha...redha..redha... Mungkin Allah ada agendaNya tersendiri untuk kami....." tu je sekarang penguat semangat.


Hypermarket... memang best la kalau dapat masuk. Memang kami target dapat pasarkan ke pasaraya besar-besar macam Giant ni sebab dari segi pengaruh memang tak risau. Customer Giant ramai so kalau nak perkenalkan produk kami memang tak de masalah sangat.Tapi tu la dengan banyak sangat cerita dan hal yang kena bincang, hati ni rasa risauuuu sangat.


Oh ya...lupa nak update pasal pertemuan dengan pasaraya Carrefour tu hari. Alhamdulillah positif dapat pasarkan kat sana. Tapi kena tunggu tengah bulan June untuk diarang mula buka akaun untuk produk Sos Char Kueyteow 2 Puteri kami ni. Sekarang tengah sibuk untuk persediaan raya. Lepas tu katanya mungkin ambil masa sebulan gak baru dapat order. Jadi tunggu dan doakan kami yer. Dulu Mydin pun hampir 4 bulan lepas discuss baru dapat hantar produk. Tesco pulak sampai sekarang masih tak dapat tempat lagi walau positif dah tu hari.


Tolong yer kawan-kawan doa bersama kami agar produk kami dapat pasarkan di pasaraya-pasaraya berkenaan. Terima kasih...Assalamualaikum...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...