Sabtu, 17 November 2012

Mydin Hypermarket Manjoi... Kami datang kembali. Maafkan kami :)


Alhamdulillah, semalam selamat menghantar Sos Char Kueyteow 2 Puteri kat Mydin Hypermaraket Manjoi.


Sebenarnya dah lama gak stok habis kat pasaran Mydin tu. Tengok date 'out of stock' tu 22/10/12 tu hari. Isk isk isk... Dah dekat 1 bulan baru dapat order. Mak ooi cam ner le teman nak berniaga cam nih hisss... Kalau yang pergi mencari camner? Kesian lak diarang.


Teringat sahabat Fb, Kak Uteh (sis Kamilia Ibrahim) tu. 2 kali pergi Tesco Ampang cari Produk 2 Puteri (Sos Char Kueyteow 2 Puteri & Cili Boh Asli 2 Puteri) tapi dua-dua kali hampa. Ada gak dia mengadu kat saya. Mulanya saya pelik gak sebab baru je hantar. Tak sampai seminggu. Sahabat-sahabat Fb lain pun camtu gak. Baik kat Kelanatan, Kedah dan Ipoh. Isk... What happen??? Cuak beb takat satu leh le mak tahan nih dekat 5 dah camner. Tak masuk lagi kat Taiping. Huuuuu risau... Memang risau.


Mula tu ingat ada masalah le kat DC diarang. Terus le kitarang call tanya. Tapi diarang kata ok tak der sebarang masalah. At last 1 minggu kemudian baru tahu yang stok dah habis. Hihih nak buat camner. Ikut agreement order/penghantaran dibuat hanya seminggu sekali je. Itu yang masalahnya.  Jadi walau dah seminggu habis, penghantaran kedua dibuat lepas 2 minggu sebab dalam agreement kitarang cakap 1 minggu lepas dapat order baru leh buat penghantaran. Kan per mula-mula dulu takut hihihi. Sekarang baru tau... :)


Tapi kes kat Mydin nih lain sikit. Sebabnya kalau Tesco Store diarang dah advance. Semua guna sistem. So follow sistem, tak ada masalah sangat Insyaallah. Mydin nih masih sistem manusia. Jadi memang bergantung pada pekerja ler untuk semua-semua urusan. Jadinya kena rajin call tanya khabar ahaks*.


Tapi apa pun Alhamdulillah dah selamat sampai dan harap-harap dah ada le kat rak hari ni. Jangan sangkut lagi seminggu dua macam kat Mydin Hypermarket Meru Raya udah le. Sedih mak dikkk. Sob sob......


Kami dapat tahu ada gak yang guna Sos Char Kueyteow 2 Puteri untuk berjualan. Antaranya yang stall kat Mydin Hypermarket Meru Raya tu... Jadi kalau tak der kat rak camner agaknya??? Isk jangan kata rezeki kitarang sangkut, rezeki orang pun kacau jadinya. Itu yang saya tak sanggup tu. Kesian orang yang susah payah nak cari rezeki. Disebabkan masalah sikit nih habis tergugat. Harap-harap lepas ni tak jadi dah masalah macam nih.


Kami harap sangat produk kami dapat berterusan kat Hypermarket semua tu sebab-sebab macam ni lah. Kalau boleh nak sangat jadi macam Jalen, Kipas Udang, Maggie dan lelain yang otai tu...

Produk 2 Puteri memang terbaikkkkk ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...