Jumaat, 13 Julai 2012

Doa: Pembuka 12 Pintu


Bismillahirrahmanirrahim...


 Dapat tak membacanya? Ok lah untuk memudahkan kita membacanya saya buat copy doa pembuka 12 Pintu Kebaikan ni sekali lagi. Yang ni lebih jelas rasanya.




"Allahumaftah Lii Abwaabil Khairi, wa abwaabas salamah, wa abwaabas sihati, wa abwaaban ni'mati, wa abwaabal barakti, wa abwaabal quwwati, wa abwaabal mawaddati, wa abwaabar rahmati, wa abwaabar rizqi, wa abwaabal 'ilmi, wa abwaabal maghfiroti, wa abwaabal jannati, Ya Arhamar Rohimiin."



Doa ni sangat baik diamalkan selepas solat fardhu setiap hari… Boleh jugak dibaca semasa solat dhuha sebagai penambahan doa.. Semoga kita dibukakan pintu-pintu kebaikkan dan dipermudahkan segala urusan didunia dan akhirat…  Semoga kebaikkan kepada kita semua. Aaamiin. Rasulullah SAW dikatakan pernah bersabda: ‘doa adalah senjata orang mukmin’.


2 ulasan:

  1. Mohon salin. Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama :). Tak per benda baik tak yah minta izin pun ok sebab kat sini semua free cuma produk je kena beli hhehe ;). Anyway thanks yer sebab sudi jengah kami di Asam Garam 2 Puteri ni.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...