Jumaat, 12 April 2013

Izaz's Roti Cheese Power Business


Kali ni saya nak kongsikan satu resepi hasil buah tangan si kecil, Izaz Rashyeeda Hairol dengan sahabat semua. Anak-anak saya ni dua-dua jenis payah makan. Terlalu cerewet sebenarnya. Tapi bab-bab reka-reka jenis menu diarang ni memang teror tapi dalam lingkungan jenis makanan yang diarang sentuh je la. Yang lain-lain selagi tak diminta tak payah le jamu, tak disentuhnya diarang sedap macam mana pun.


Izaz ni paling payah makan. Sedari kecil macam tu le. Tapi badan tak le slim macam kakak, Afif Khadyeeja Hairol. Mungkin jenis badan sedap dipeluk so tak makan pun tak nampak kekurangannya. Nak kata makan benda merapu pun tak sangat sebab saya tak galakkan diarang makan junk food. Sesekali tu ada le excuse tapi sebulan sekali pun payah le. Cuma Afif tak le dapat dipantau sangat sebab disekolah mana le tahukan. Tapi saya percaya tak selalu gak dia makan yang merapu ni sebab dia tak tahan pernah demam bila makan terlebih. Mungkin sebab tak biasa heheh.


Izaz ni bab-bab reka-reka dan hias makan dia memang nombor 1. So walaupun dah tak baking membaking ni tetap dalam stok kena ada hiasan kek tu... Macam manik 100 thaousand la, chocolate urai la. Tak per la janji dia asak minda untuk creatif tak gitu.


Ha... Hari ni saya nak kongsi salah satu daripada menu gubahan dia yang antara dia suka. Siap bagi nama sendiri tau. Izaz's Roti Cheese Power Business! Kat mana yang power business dia tah le heheheh. Memula dengar hairan gak bila dia minta bukakkan roti untuk buat Izaz's Roti Cheese Power Business ni. Dek kerana nak tahu, tengok je la. Bila dah siap oooo baru le tahu apa kebendanya heheheh. Jom tengok yer hidangan ciptaan si kecil 4 tahun ni.... ;)


IZAZ'S ROTI CHEESE POWER BUSINESS
By: Izaz Rashyeeda Hairol, Asamgaram2puteri

Bahan-bahan





Ambil sekeping je yer roti ni. Tak kisah le roti perang ke, roti putih ke janji sekeping yer untuk satu hidangan.


 Ambil sekeping cheese juga.


Caranya


1. Letakkan sekeping cheese di atas kepingan roti tadi.


2. Lipat seperti di atas atau gulungkan sahaja. Dah siap Izaz's Roti Cheese Power Business :)


Heheheh... Ok tak resepi dia? Yang ni resepi untuk satu hidangan. Kot nak lebih kena buat lebih la yer heheh. Selamat menjamu selera ya :)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...