Isnin, 22 April 2013

Dah meningkat lagi he he he. Terima kasih semua...


Happy birthday to me...
Happy birthday to mee.... 
Happy birthday to meeee and only me... 
Happy birthday to meeeeeee....


Heheheh.... Amacam sora serak-serak katak saya ok tak? Eh sorry Mr Katak.


Semalam tak bersiaran sebab jadual full sikit. Almaklum la jadi Birthday Girl yang busy heheh. Kena pulak ary minggu, memang jem sikit ar nak buat kerja hikhik. Tapi tak per, ary  ni dah masuk kerja balik. Tak boleh malas-malas lelama sangat kang soru miss sapa nak jawab yang heheh.


Dalam syok-syok celebrate birthday (celebrate le sangat hihi) dah makin tua pulak rasanya. Banyak yang nak kena jengah balik kot-kot ada yang nak kena ubah. Harap-harap bermula tahun ni banyak le yang beburuk tu dapat dicunkan bagi bersinar heheh. Anak-anak pun makin besar jadi elok sangat le start-start ubah apa yang patut yer tak. Renung diri cermin hati hehe.


Semalam tak le ke mana-mana celebrate birthday. Dah tetua ni dah tak rasa penting dah nak celebrate-celebrate bagai nih. Janji Mr Hb ingat hari penting kita dan tetap sayang macam dulu, anak-anak jadi penghibur hati cukuplah. Dapat makan sekali masak sendiri pun cukup happy dah yer tak (Ewah... Ingat orang macam kita gak kot, perasan heheh). Tapi memang betul tau, bila celik je mata bangun dari tidur Mr Hb wish Happy Birthday tanpa 'perlu diingatkan' memang terasa syok sangat. Terasa I'm the only one jer hahahah. Anak-anak je memula jeles sebab ibu celebrate birthday dulu, memasing muncung je bila diberitahu semalam birthday saya hehe. Mana tak nya sejak tahun lepas dok tunggu birthday memasing siap dah jadualkan apa yang diarang nak untuk kek, hadiah, dimana nak sambut dan apa gift nak bagi untuk kengkawan yang raikan birthday diarang alih-alih ibu yang sambut dulu. Mana le tak muncungnya heheh.


Tapi tak le lama lagi akan tiba gak tarikh keramat diarang. Si petpot Izaz yang dah sedari 2 minggu lepas saban hari berkumandang lagu 'Bila Birthday Saya' dan 'Lama Lagi Ke 30 Tu' ciptaan dia sendiri akan sambut pulak. Jarak 9 hari je dari tarikh lahir saya. Kemdian si Afif yang tak sabar nak hadiah pulak 18 hari kemudian. Punya le banyak senarai hadiah yang dia minta isk isk.. (Ingat ibu ayah kerja chap duit kot untuk beli memacam....) So tak le lama dah. Sabo je la yer tak. Penutup ayah le keesokan harinya lepas Afif. Semua berbintang Taurus kat dalam umah ni. Pandai planning heehe.


Lepas kul 12.00 baru memasing ok. Dah kenyang makan kot mood baik balik hahaha. Dahhhh tak renti-renti pulak nak sambut birthday saya. Jab suprise itu la, jab surprise ini la. Memang sampai tadi le tak henti-hentinya. Sampai tak terlayan dibuatnya. Heheh bangga je wei hahah. Terasa diri dihargai sesangat. Paling tak percaya (mana nak percaya selama ni tak pernah dia buat asyik ibu ayah je) bila Afif buatkan air Ribena untuk ibunya ni. Siap ada pelbagai versi manis sesangat, manis biasa, kurang manis dan tawo bebenor weiii untuk menjamu Birthday Girl nih. Disebabkan dia tahu yang ibunya ni minum tak suka manis-manis dia suruh minum yang tawo bebeno tu. Terkebil-kebil gak tapi habis gak ar akhirnya. Heheh jaga hati insan tersayang kena le bekorban tak gitu... Izaz pulak macam biasa ambil beberapa keping biskut, hias dengan manik-manik hiasan kek. Simple tapi cun gak ar. Jadi le dari tak der yer tak heheh.


Kek-kek dah tak der dalam kamus kitarang dah untuk raikan birthday kitarang sendiri. Buat untuk anak-anak je. Elak dari terlebih sangat sebab birthday memasing dekat-dekat jadi kang boyak pulak kalau terlebih makan kek-kek nih. Lagi pun macam saya cakap tadi dah tetua ni apa sangat le nak sambut birthday bagai tak gitu? Ehhh tertanya lagi hahahha.


Doa saya moga-moga dengan bertambahan usia ni, saya akan jadi insan yang lebih baik, mampu untuk bekerja dengan lebih kuat, sihat dan paling penting banyak bab-bab yang tak cun tu dapat le ditinggalkan untuk jadi insan yang lebih baik dunia akhirat. Moga saya dapat jadi ibu yang sabar, penyayang dan dapat membahagiakan anak-anak dalam aspek kehidupan untuk bekalan diarang dunia akhirat. Dan moga saya menjadi isteri yang memberi ketenangan, kebahagiaan dan isteri solehah kepada Mr Hb. Terima kasih sahabat yang setia bersama saya dan moga-moga kejayaan untuk saya dalam memperkembangkan syarikat pada usia ini.


Terima kasih Mr Hb atas hadiah yang tak ternilai (you ngan anak-anak le tu heheh), terima kasih anak-anak atas kasih sayang yang tak berbelah bagi dan terima kasih sahabat kerana bersama kami di sini. Saya hargai kalian semua dalam hidup saya :)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...