Rabu, 1 Mei 2013

Happy Birthday Izaz Rashyeeda yang ke 5 tahun

Ary ni 1 Mei dah. Semalam hari lahir puteri kesayangan yang bongsu (bongsu ke??? Heheh), Izaz Rashyeeda Hairol yang ke 5 tahun.


Maafkan ibu yer laling, lambat wish kat sini. Anyway birthday dah sambut kan semalam. Dengan kengkawan kat tadika, cikgu Yat, Kak Nurul, ibu dan ayah.


Sedap kek adik pilih, blueberry cake. Tahun ni main beli je kek untuk adik. Rasanya birthday kakak esok pun beli gak. Ibu quite busy le dear. Tetambah nanti nak buat promosi, harus produk kena standby extra dari selalu. Sorry yer. Cikgu Yat pun tegur sebab ibu beli je kali ni. Ternanti-nanti gak dia rupanya nak tengok buah tangan ibu heheh. Last year ibu buatkan Kek Angry Bird Red Valvet. Heheh ikut main sedap je ibu decorate. Sib baik menjadik. Idak le malu kat dia hehe.


Tahun ni hajat adik nak dapat birthday cake princess terpaksa dilupakan sebab dah cari tak der. Kat kedai tu kurang kot yang nak cari kek Princess. Insyaallah next year kot ada rezeki ibu try buat ek. Tak pun kalau tak sempat kita tempah yang best punya, Insyaallah... Ibu cuba penuhi janji ibu kay. Tapi kalau adik nak tukar lain terpulang. Ibu ikutkan je.


Suka tak dengan gift yang ibu bagi tu? Baby doll yang adik dok usha dulu tu masa kat Tesco. Tak sangka dah 36 tahun masa berlalu doll tu masih relevant ek. Hahah. Kira adik ni pengganti ibu le yer main baby doll tu. Dulu ibu yang main doll tu. Skang adik pulak heheh. Nanti kita ambil gambo buat kenangan. Nanti kita framekan sebelah menyebelah gambar kita kay. Position dan style kena sama le baru umph heheh. Adik kasi nama apa yer kat baby doll tu? Princess Dayana Sophea. Amboiii nama. Dahsyat heheh.


Tahun ni adik demand banyak ek gift. Tu hari minta mainan doktor-doktor. Kalau dapat janji tak nak mintak dah. Ok le. Tak sampai 3 hari lepas tu adik minta lagi. Isk.. Ikut ibu udah le. Tapi ayah lak yang bagi green light. Adik pilih fishing lak. yer le tu nak main tu.... Tapi baby doll ni ibu yang nak bagi sebab banyak kali sangat adik sebut. Tapi masa ayah suruh pilih apsal tak ambik. Pandai le sangat yer...


Hajat adik nak bagi gift kat kengkawan pun dah tertunai. Tak sangka ayah beli sampai 4 jenis untuk diberi pada kengkawan adik. Keropok Super Ring, Keropok Bantal, gula-gula coklat dan sumi jelly. Ok le janji kengkawan adik makan nanti. Tak membazir Insyaallah.


Amboiii adik ngan kakak pun ambik peluang ek. Beli segala macam gula-gula bagai. Terlepas dari kandang le katakan ek. Udah nanti makan jangan terlebih sangat. Kang otak tumpul. Gigi tak der baru tau.


Ok lah dik, ibu tak leh lelama menulis ni. Banyak kerja lagi yang ibu nak kena buat. Sian kat ayah buat sensorang ;).


Ibu dan ayah doakan agar adik sentiasa sihat, bertambah bijak, jadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat. Dunia kita kejar tapi untuk akhirat pun harus kita pelihara. Sentiasa kerjakan perintah Allah tau. Ibu dan ayah doakan juga adik (ngan kakak) jadi anak yang cemerlang, gemilang dan terbilang di dunia dan akhirat. Ibu dan ayah sentiasa sayangkan adik. Muuuah!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...