Selasa, 6 Mac 2012

Basikal Baru Kami....Thanks Tok Wan ;)


Alhamdulillah, itu je yang mampu diucapkan. bersyukur kehadrat Allah sebab itu hari anak-anak (the real 2 Puteri itself hahha) dapat present daripada tok wan...2 buah basikal.

Itu semua hasil daripada rengekan kedua-duanya, Afif dan Izaz le tiap kali jumpa tok wan diarang. Minta kat ayah dengan ibu asyik dok cakap kejap je. Akhirnya jumpa tok wan cakap yang diarang nak terus esok tu buat appointment lepas sekolah pergi beli. Senyum panjang ler masing-masing nak dapat hadiah dari tok wan.

Le... baru perasan date silap!! Malu..malu

Izaz cakap yang dia nak basikal warna pink manakala Afif pula nak colourful. Heeh ada ker sayang colourful nih??? Setahu ibu tak der tapi tak ler sebab ibu ni pun dah tinggalkan zaman tu lama gak ler dah (tua dah teman rupanya).

Sedari balik ke rumah asyik sebut jer yang tok wan nak beli basikal kat diarang. Macam ler ibu tak dengar tok wan janji dengan korang sayang. Nak tidur malam pun masih bertanya confirm ke tok wan nak beli heheh. Tak sabar sesangat dah masing-masing. Aduhai anak-anak ku :)

Lepas sekolah masing-masing dah tak sabar nak pergi rumah tok wan. Tapi ayah tangguh jab sebab dia ada hal. Planning nak pergi pukul 4.00 petang ler bagi tidur dulu.. Tapi dek tak sabar masing-masing tak tidur pun. Tunggu ayah balik. Sepanjang tu berkicap ler lagi pasal basikal.

Kul 3.20 petang tok wan dah telefon tanya bila nak perrgi sebab dia dah sedia tunggu kat kedai basikal. Huh kita rang baru je nak keluar gi rumah dia jemput, dia dah siap tunggu dah kat sana... Dia pun excited gak kot. Yea la atuk ni kalau dengan cucu kan kalah heheh.

Izaz frust sikit sebab kat kedai tu warna pink tak de cuma ada kuning dengan biru je. Ibu pujuk suruh ambil kuning tak nak tapi bila tok wan yang cakap terus setuju. Alahai. Afif pulak terus ambil warna merah yang ada celoreng sikit. Basikal ni nampak 'cool' katanya.


Bila dapat terus tak sabar-sabar nak naik. Afif ok ler dah biasa berbasikal walau masih beroda 4 heheh (dulu dah ada satu). Izaz pulak baru jer nak pegang so canggung ler sikit. Dulu yang kakak dia tak nak naik sebab bukan dia punya huhu. So agak terkial ler sikit, banyak ditolak daripada kayuh heheh. Tapi Alhamdulillah lepas di ajar sekejap dah ok ler sikit.

2 hari dah Afif ke sekolah berbasikal. Mr HB ikut dari belakang dengan motor. Dengan zaman sekarang memang tak lepas dia sorang tapi hajat kena penuhi juga so hari-hari kena macam tu ler lepas ni. Izaz minta juga nak berbasikal ke sekolah macam kakak tapi sib baik boleh pujuk sebab dia tak cekap lagi. Kang tah pukul berapa baru nak sampai sekolah :)


Apa pun terima kasih Tok Wan dan Opah. We love you muuuuuuah!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...