Jumaat, 8 Julai 2011

Hari Hari Yang Sibuk

Assalamualaikum...selamat pagi Jumaat yang berbahagia. Moga catatan perjalanan kita juga akan bahagia yer hendaknya...aaaminn.

Apa la cerita saya sebenarnya kan heheh..merapu tak habis-habis. Bukan apa..letih sangat rasanya dua tiga minggu ni dengan pelbagai kerja, tempahan & idea yang perlu dilaksanakan. Ni pun main curi2 je bukak FB, bukak blog, bukak resepi...Akibatnya, segala kerja tak jadi juga (Jadi pun sikit je kira 1/4 dari semuanya). Tertangguh lagi huhu.


Kerja2 untuk office banyak yang perlu dibereskan. Ndak kira stok keluar, belanjawan syarikat, modal yang perlu ada. Report lagi isk isk isk... Rasa macam gempak je kalau cerita tapi syarikat cepetot je keciknya...hehhe.

Kan per baru2 ni dapat bantuan mesin dodol (nanti akan saya upload gambaunya kay) & seumpamanya dari Jabatan Pertanian. So sebagai balasan kena buat report jualan setiap 3 bulan. Segala report tu pulak saya dah ketepikan sejak segala permohonan saya dipandang sepi oleh jabatan2 yang berkaitan...marah punya pasal habis kelambu di buang ke tepi (takat buang tak bakar lagi la). Akhirnya pertanian & halal je yang bagi layanan...Apa pun Alhamdulillah. So maknanya mula dari Januari saya ndak kena review balik..Malehnya teman. Kena bukak balik resit2 yang lama huhu.

Tiap2 minggu pulak berjualan kat Taiping. Itu satu lagi ndak kena pikir menu jualan. Untuk ke sana saja kena 2 hari masa untuk siapkan juadahnya. Saya lak suka try sesuatu yang baru sebab bukan selalu ndak berjualan kat sana. Lagi pun dapat gak mengasah bakat yang tak berapa berbakat ni heheh. Sekarang bulan puasa pulak dah ndak dekat. So Mr Hb cadangkan saya buat biskut & rendang untuk berjualan kat situ bulan puasa ni selain dari jualan dodol si dodol saya tu...Aduhhh kalau tak buat rugi gak kan tapi macam mana ndak buat, berapa harganya ndak letak, takat mana tempahan yang wajar saya terima sebab sorang je ndak handle yang tu..isk..isk..isk pening kepala pikirkannya.


Tempahan kuih muih, kek & biskut.. Satu lagi rezeki Allah taala bagi..Alhamdulillah. Itu pun kena layan juga kan. Kot tak rugi. Alhamdulillah sejak kenal laman Kongsi Resepi & My Resepi saya dah berani buat segala macam kek, biskut & kuih muih ni. Berani punya berani sampai ambil tempahan le sekarang walau sebenarnya baru 2 bulan seingat saya dalam dunia ni.

Nak bersembang ndak bersembang gak kat FB. Hehehe jalinan muhibbah tak le tinggalkan walau sesibuk mana kita kan. Tapi tu la kadang2 terlajak sembang sampai tak hingat dapur tu tak berasa2 lagi. Dekat anak ndak balik baru sedar diri.. Akibatnya masak je apa yang pantas & deras heheh.

Ha...anak pun dah ndak balik...So kena calo dulu la yea.. Nak masak pulak heheh.. Itu la rutin harian saya yang selalu sibuk & terlebih buat sibuk ni heheh...Assalamualaikum semua..salam ukhwah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...