Rabu, 22 Februari 2012

Si Dia Berpemergian Lagi...

Semalam Mr Hb bertolak ke KL lagi untuk beberapa appointment hari ni. Macam biasa la bertolak dengan bas ke Puduraya. Ini semua kerana pengaruh Datuk Mydin kitarang punya icon dalam berniaga. Dia dulu pun sebelum berjaya bersusah-susah gak dengan bas untuk dapatkan stok untuk diletakkan di Mydin. Cerita awal penubuhannya boleh dirujuk di http://en.wikipedia.org/wiki/Mydin.

Asalnya ingat nak bertolak awal tapi aku kena siapkan beberapa dokumen untuk diteliti oleh our beloved cousin (heheh ada apa-apa ler nih macam bodek je heheh) so dia keluar umah lewat ler sikit. Nak buat macam mana dulu masa sekolah tido tak sangka lak dah tetua nih nak kena practikkan semua tu so kena cari cikgu ler untuk buat check kang salah pulak :)

Dia ke stesyen bas Taiping dalam kul 6.30 petang tapi terlepas bas pulak walaupun dah nampak sangat di depan mata. Mana nak parking so melepas ler sudah. Cari-cari tiket dapat ler jam 8.30 malam punya. Sian lak dengar sebab berapa jam tuh nak kena tunggu sebelum bertolak ke KL. Dah ler kesejukan sebab hujan lebat sangat di Kamunting. Kang sampai kul 12.30 malam pastinya.


Inikah Cik bus driver tu????
Yang lagi tak bestnya kang nak kena minta tolong Mr Saiful (our cousin) datang jemput pulak. Lewat tu nak bertandang pulak rumah orang. Rasa bersalah pulak sebab susah-susahkan orang ni.  Selalunya Mr Hb jadi gelandangan ja kat Puduraya tu sementara tunggu hari siang tapi disebabkan ada hal lain selain daripada nak minta tolong Mr Saiful check hasil kerjaku, malam semalam Mr Hb tumpang ler rumah dia.

Sepanjang perjalanan cik driver bus pulak tak berenti kat mana-mana R&R. Terus je ke KL. Sib baik ada sorang brother tu cakap yang dia nak ke toilet kot tak maunya ada yang ketar lutut menahannya heheh.

Pagi tadi sebelum breakfastMr Hb call cerita ler pasal hal semalam. Macam biasa ler kitarang kalau berjauhan memang sikit-sikit call sikit-sikit call. Segala inci langkah nak bercerita. Untung si Celcom heheh.

Lepas breakfast dia bersama Mr Saiful bertolak ke Mydin. Bincang pasal nak tambah lagi pasaran Sos Char Kueyteow 2 Puteri di cawangan Mydin Hypermarket yang lain pula. Jadinya Insyaallah Sos Char Kueyteow 2 Puteri akan masuk Mydin Hypermarket Manjoi Perak bulan April ni. Satu lagi kat Meru belum siap lagi kot. Kalau dah siap akan dipasarkan di situ juga. Tengah dipertimbangkan oleh Mr Hb untuk memasarkan kat cawangan Johor juga sebab dia yang nak kena hantar. Boss kat Mydin dok tanya gak kat dia sanggup tak gi sampai Johor. Kalau ikut aku for sure sanggup heheh.

Share image Mr Google
Selain itu risik-risik gak ler kat Boss tu kot-kot dapat pasarkan Cili Boh 2 Puteri sama. Kot dapat pasarkan kat Mydin best gak. Insyaallah hasrat itu akan tertunai tak lama lagi sebab sekarang adalah masa untuk men'upgrade'kan (apa punya bahasa daa) packing Cili Boh 2 Puteri terlebih dahulu - nak kena perah otak pulak ler lepas ni. Ikut cerita Mr Hb kena tunggu cawangan Mydin Manjoi siap dulu baru boleh bincang sebab produk basah macam cili boh diarang mahu yang cawangan berdekatan dahulu pasarkan sebelum lajak ke cawangan lain. Alhamdulillah gak tu...Ada masa untuk siap sediakan apa yang patut untuk cili boh ni.

Selama ni keluaran Cili Boh 2 Puteri takat hantar di pasar-pasar basah dan kedai runcit je. Kalau ada tempahan pun selalunya untuk kenduri. Pengguna kat tempat-tempat sebegini selalunya tak ler ramai sangat berbanding pasaraya besar. So harap sangat dapat masuk pasaraya juga. Supaya dapat lebih ramai penggunanya...Aaaminn.

Eh dah lajak cerita pasal produk Cili Boh 2 Puteri lak hehhe. Bukan apa semangat lain macam sikit kalau cerita pasal produk ni. Mr Hb skang tah ler apa pulak projeknya. Tengah tunggu lagi call dari dia untuk updatekan cerita heheh. Tak sabar tunggu dia balik. Rindu dah ni ;p


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...