Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sabtu, 24 November 2012

Gaza...Kami Utuskan Doa Buat Mereka Ya Allah


Tak tahu apa yang patut diperkatakan lagi, hanya iringan doa yang mampu dilafazkan agar semuanya berakhir segera. Pada Allah kita berserah, segala buruk dan baik hanya Dia yang menentukannya kerana Dia lebih mengetahui tentang sesuatu....


Marilah kita bersama-sama berdoa agar kekejaman di Semenanjung Gaza dan dilain-lain tempat akan segera berakhir...


Maksudnya:

“ Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur

 

Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

 

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”


 

Bagi yang ingin memberikan sumbangan dalam bentuk kewangan, ahli GBS dan GROUP BLOGGER APAKAH? telah mengambil inisiatif mengadakan satu kutipan sumbangan untuk membantu saudara Islam di Palestin. Sumbangan ini terbuka kepada semua pihak sama ada blogger mahupun bukan blogger. Sama-sama kita berganding bahu meringankan beban saudara kita disana.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...