Khamis, 21 November 2013

Program Satu Daerah Satu Industri (SDSI) 2013 di MITC Melaka dari 29/11/13 - 1/12/13


Alhamdulillah.. Dengan sukacitanya kami di asamgaram2puteri ingin mewar-warkan kepada pembaca semua bahawa Produk 2 Puteri telah terpilih sebagai pempamer bagi Negeri Perak untuk menyertai 


PROGRAM SHOWCASE SATU DAERAH SATU INDUSTRI (SDSI)

Bertempat di  MELAKA INTERNATIONAL TRADE CENTRE (MITC), MELAKA

Pada  29/11/2013 - 1/12/2013

* Jualan produk dengan harga yang menarik serta peluang rasa-rasa masakan dengan menggunakan Produk 2 Puteri akan diadakan dalam memperkenalkan Produk 2 Puteri yang telah ada dipasaran Mydin Hypermarket dan Tesco Store.


* Pengguna akan diberi resepi-resepi menarik yang menggunakan Produk 2 Puteri dalam masakan seharian.

Semua yang ada berdekatan Melaka dijemput ke Booth 2 Puteri ya...



Rabu, 20 November 2013

Resepi Hebat: Kari Daging 2 Puteri


Lepas masak Kari Kambing 2 Puteri itu hari, Mr Hb minta masakkan Kari Daging 2 Puteri pulak. Tak puas katanya sebab sikit sangat lepas diberi sana-sini. Heheh nak buat camner mood sedekah terlebih mari hahah.


Nak masak Kari Daging 2 Puteri nih simple je. Tak le susah mana pun. Tapi paling takut taraf keliatannya. Masak le beratus kali pun memang bab ni saya tak leh hapuskan rasa risaunya... Tapi syukurlah sebab selalunya saya beli kat pasaraya so dah kenal le sikit sifat dagingnya hahah. Tapi kekadang gusar gak hikhik.


Ada petua kata tak nak daging liat masukkan sikit serbuk baking powder. Tapi tak boleh banyak-banyak kang ada yang sakit perut.

Tapi tu le.. Bila Mr Hb mintak lagi kari dan dia pulak sebut nak kari macam semalam. Terus je buat. Bila dah masak baru teringat kalau le buat Kari Daging Kawah lagi best kan... Tapi benda dah siap pun... Lain kali je la hihi..

Kali ni saya tak masukkan santan sebab buat kari ala mamak. Biar pekattt je dengan rempah bagai. Lagi pun dah hampir tiap hari masak kari sesekali lari sikit caranya tak salahkan. Kang makan makanan berlemak sangat pun kang kolestrol pulak bermaharaja dalam badan nih. Tak ke naya.

Tak pakai santan pun sedap. Lagi pior kate orang Perak....

Ok la jom kita tengok resepi Kari Daging 2 Puteri ni kay...


KARI DAGING 2 PUTERI
By: asamgaram2puteri

Bahan-bahan
  • 1kg daging - potong sederhana tebal
  • 200ml minyak masak
  • 300g (1 biji) kentang - potong wedges
  • 1/2 liter santan
  • 2 sudu makan Sos Char Kueyteow 2 Puteri
  • 1/2 sudu makan kerisik
  • Garam
  • Gula
Bahan tumis
  • 3 sudu makan serbuk kari daging - bancuh dengan air dijadikan pes 
  • 1 tangkai daun kari - masukkan dalam pes serbuk kari yer
  • 1/2 sudu makan Cili Boh Asli 2 Puteri
  • 5cm kulit kayu manis
  • 2-3 kuntum bunga lawang
  • 2-3 biji buah pelaga
Bahan kisar
  • 500g bawang merah
  • 30g bawang putih
  • 5cm halia
  • 50g bawang besar - potong
  • 30g cili merah - potong (jika suka)
  • 1 ulas bawang putih - hiris nipis
  • sedikit halia - hiris nipis memanjang

Caranya
1. Panaskan minyak, tumis bahan tumis (kecuali serbuk kari daging) dan bahan kisar serta yang dipotong hingga naik bau.

2. Masukkan pes serbuk kari daging dan tumis hingga pecah minyak. Kacau sekali sekala supaya tidak hangit dasarnya.

3. Masukkan kentang bersama secubit kecil garam kasar dan masak hingga agak empuk.

4. Masukkan daging dan santan. Kacau sekali sekala dan masak hingga daging empuk (kira-kira 45 minit).

5. Perasakan dengan garam, gula, kerisik dan Sos Char Kueyteow 2 Puteri. Masak hingga kepekatan yang disukai.

Ha.. Dah siap pun. Mudah je kan. Tak perlu masukkan sebarang perasa lain dah. Cukup dengan garam, gula dan Sos Char Kueyteow 2 Puteri tau. Hidangan pasti enak dan warnanya pun cantik.

Hidangan Kari Daging 2 Puteri kali ni saya makan dengan Pucuk Paku Goreng 2 Puteri. Resepinya nanti saya postkan kay.... Masaknya ringkas je tapi sedap. Tak der tambah apa-apa perisa lain dah selain totally guna Cili Boh Asli 2 Puteri dan Sos Char Kueyteow 2 Puteri je. Nantikan yer resepinya :)






Khamis, 14 November 2013

Detik Mencabar Ketika Menghadiri Majlis Mendapatakan Sijil MeSTI


Panjangnya tajukkkk... Hahahah...

Itulah yang saya nak cerita sambungan dari perjalanan masa sebelum dan selepas menghadiri majlis penganugerahan Sijil MeSTI tempohari.


Actually ianya diadakan di Teluk Intan, Perak dalam majlis yang diadakan besemperna Kempen Keselamatan Makanan Peringkat Negeri Perak Tahun 2013. Majlis tu diadakan 7/11/13 yang lepas di Dewan Bandaran Teluk Intan.

Kami bertolak ke sana jam 7.30 pagi. Agak-agak sempat le sampai dalam pukul 11 lebih sebab dijadualkan acara pemberian sijil jam 12.30. Kira sempat le kot apa-apa berlaku yer tak... Nak cari lagi satu hal le jugak kan...

Perjalanan hingga ke Teluk Intan Alhamdulillah lancar. Syukur sebab masa sampai tu dalam jadual. Hehhe baik punya perancangan le heh.

Ladang kelapa sawit yang saujana mata memandang.. Isk kalo le teman yang punya hahahah


Tapi bila masuk pekan pak tua udah meragam. Amboiiii letih sangat ker? Udah over flow pulak dia. Stop jap tepi jalan. 

Masa nak berhenti tu ternampak le sign kata Dewan Perbandaran Teluk Intan tu kat belah kanan kami. Kami pulak ambil lorong kiri. So kena buat U turn le kat depan nanti. Tapi dek kerana pak tua meragam tak dapek le nak ke sana terus.

Mr Hb pun dengan kepakarannya yang banyak menolong kami selama ini pun mengalah sebab dah dicucuk sana sini masih tak kebah pak tua mengerang. Terus dia bertanyakan bengkel keta kat orang di sekolah latihan memandu yang kebetulan seberang jalan je.


Lega rasanya bila diarang kata masuk hujung lorong je dah sampai. Tak le ketar sangat jiwa ni heheh.

Allah kami termasuk kat lorong baiki wiring keta. Nak cari bengkel lain payah sebab tak tahu jalan. Kang salah lorong lagi naya. So pujuk le cina bengkel tu untuk cuba-cuba. Mana le nak tahu kannnn kot dia mampu bantu kitarang.

Saujana mata memandang

Syukur Alhamdulillah memang betul pun yang rosak ada kaitan dengan wiring elektrik keta. Kena tepat le tu. Patut le selama ni bila pak tua meragam. Bila dibaiki ok tapi tak lama jadi balik. Rupanya fius ada problem.

Risau takut tak sempat ke program tu saya pun berjalan kaki menapak ke sana. Mulanya Mr Hb suruh gak ambik teksi. Tapi dah terbiasa berjalan, bila nampak dekat je bangunan tu (ikut firasat saya le dekatnya heheh) lagi baik saya jalan kaki. Dapattt gak keluarkan peluh yang dah lama simpan heheh.

Pakai slipar je kau.. Menapak pakai kasut tinggi kang ada yang terpelecok hahah. Halal la.. Darurat ;)

Alhamdulillah sampainya saya kat sana ngam-ngam dipenghujung Pengarah Kesihatan Perak beri ucapan. Dapat gak layan sikit atur cara diarang hehe. Tengok le adik-adik dari Sekolah Kebangsaan Simpang 4, Hutan Melintang buat persembahan kebudayaan sebelum acara pemberian sijil bermula.

Tengok-tengok Mr Hb dah pun ada. Heheh lega kauuu. Senang pulak pak tua sihat yer lepas jumpa doktor keta.


Lepas makan kitarang bertolak ke Tesco DC pulak. Ingatnya bila dah sampai kat Teluk Intan nih leh le merendek. Heheh nama je orang Perak.. Bukan selalu dapat Teluk Intan. Nak gak bawa anak tengok menara condong ke hapa.

Tapi tak der rezeki lagi kot. So bergegas le kami ke selatan pulak. Tapi tu la macam saya cakap tadi nama je orang Perak, geografi fail sikit. Ikut signboard yang ado pun fail. Nama paling dekat nak ke Bukit Beruntung? Ikut Bagan Datoh ke atau Tanjung Malim? Isk...

So main ikut sedap rasa je kitarang ambil jalan ke Tanjung Malim. Hajatnya nak cari highway le tapi tak jumpa-jumpa. Sampai kat pertengahan jalan tanya pada akak yang jual air. Sebelum tu tengok batu tanda jalan dekat 72km lagi kalau nak pergi Tanjung Malim.

Kata akak tu kalau nak ke Bukit Beruntung tak payah terus ke Tanjung Malim, tapi masuk kanan ke Sg Setengi. Mulanya ingatkan dekat tapi rupanya dekat 50km lebih baru ada simpang ke Sg Setenggi.

Masa ikut jalan Sg Setenggi tu le advanture bermula. Mana taknya dengan hutan, jalan yang tak der jalan raya, Felda semua kami redah. Hati risau bukan kepalang sebab tak pernah sampai tempat-tempat tu dan barang lak kena hantar cepat sebab dah fix masa. So memang risau sangat-sangat.


Takut minyak habis sebab kami pun tak tahu kami kat mana dah, bila lintas Felda kitarang singgah isi munyak. Hehehh jangan tak tahu (buat yang tak tahu macam saya), kat Malaysia ni pun ada tempat nama Soeharto. Felda lagi kau...

Ingatkan nama tokoh-tokoh kat Malaysia ni je diabadikan jadi nama kampung, nama jalan dan sebagainya. Rupanya tokoh negara luar pun ada ya.. Tak pun kat Felda tu ramai orang Indonesia ker??? Isk jangan politikkan pulak kata-kata saya ni sebab saya pun tak tahu sebenarnya heheh.

Lepas tu lintas pulak Felda Sg Setingi. Ammmmboiiii kat sini rupanya. Nama jauh nun disana dah disebut, rupanya udah jauh perjalanan baru jumpa tempatnya heheh.


Alhamdulillah kami sampai kat Bukit Beruntung tepat jam 4.30 petang. Sebenarnya appointment jam 4 petang. So kena pujuk le pulak guard yang ado hihii. Sib baik berjaya hahaha. Kot tak naya kena bawa balik barang pulak.

Tu le pengalaman kami. Nak capai satu-satu bukan senang. Adaaaa je halangan, dugaannya.

Tapi Alhamdulillah semua yang kami usahakan tu tercapai walaupun bergetar gak hati dengan dugaan yang melanda. Apa pun kami redha dengan ujian Allah ni. Tapi kalau boleh tak nak le dah kan... Hehehhe.

Alhamdulillah pak tua pun dah sihat walau pun baru je baiknya tak le semput ke apa dah. Yang tu paling-paling kami syukur sangat-sangat hari tu. Kalau le dibuatnya rosak tengah-tengh hutan tak ke naya. Sapa nak tolong dik non oiiii.

Mula tu menyirap gak darah heheh. Mula le hati tu nak tukar pak tua dengan yang lain (amboiiii cinta nak beralih arah pulak). Hehehe pantang ada masalah heheh. Tapi bila pikir-pikir balik sib baik dia buat perangai tengah pekan dan dekat je dengan lokasi yang nak dituju (selalu pun macam tu le dia). Kalau tak lagi naya...  So apa pun bersyukur dan terima kasih pak tua. Jangan merajuk ar dengan kata hati yang tengah panas tu hehehe.


Syukur kini satu lagi sijil yang diwajibkan oleh Kerajaan Malaysia kepada para pengusaha dah ada dalam genggaman. Nak dapat nih bukannya senang. Habis semua bab diteliti oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia tau. Dari aspek bahan mentah, cara penghasilan, kilang, kenderaan dan macam-macam la. Borang yang nak kena isi pun berfail-fail.

Kiranya sijil MeSTI ni adik kepada sijil GMP dan HACCP la. Nak kata longgar tak punnnn. Ketatnya syarat bukan main. So bila dah dapat lega le sangat. Dengan dugaan yang ada lagi la kan...

Dan paling best bila dimaklumkan 2 Puteri merupakan usahawan pertama di Daerah Kerian yang ada sijil MeSTI ni....


Bangga...bangga... Heheheh....


Selasa, 12 November 2013

Sijil MeSTI - Pensijilan Makanan Selamat Tanggungjawab Industri


29 March 2013 yang lepas kami telah buat permohonan untuk dapatkan Sijil MeSTI - Pensijilan Makanan Selamat Tanggungjawab Industri dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia. Dah jadi kebiasaan borang-borang yang penting macam ni harus kami hantar sendiri by hand.



Masa penghantaran dibuat terus jumpa dengan pegawai yang bertanggungjawab untuk melawat lokasi. Heheh terus diarang tanya, "Dah boleh lawat ke?" Fuhhh soalan... Ni kalau jawab tak boleh kang ada yang nak kena tolak markah heheh. So angguk angguk je la hahahha. Apa lagi terus diarang fix appointment hari Selasa, 2/4/2013. Amboiiii laju beb.


Dalam hati berdebar sesangat. Bila fix appointment dalam tempoh yang terdekat lagi berdebor. Tapi kalau lambat pun lagi naya rasanya. Hidup dalam debaran heheh. Bukannya apa, biasa le walau dah jaga macam mana baik sekali pun kalau bab-bab pegawai-pegawai mana-mana jabatan datang melawat harus berdebor kencang punya rasa. Nak-nak ianya tentukan qualiti dan masa depan syarikat... Fuhhh risau sungguh. Macam nak masuk exam tapi tak baca satu hapa pun buka... Main masuk je, gitu le lebih kurang feelingnya.




Apa lagi mula le segenap pelosok kilang kami pusing. Yang tersusun diangkat, yang dah bercuci dicuci lagi. Amboi tak der kerja lain kot heheh. Selagi tak puas hati selagi tu le disusun atur berkali-kali. Bukannya apa, kilang kami ni kecik sangat. Itu yang termampu buat masa ni. Tapi kami jaga sebersih mungkin. Takut berlaku 'pencemaran silang' bak kata orang. Tapi Insyaallah bab kebersihan memang kami beratkan sangat. Nak buat makanan orang beb bukan boleh buat main masak tepi longkang je yop. Semua aspek kena jaga. Takat bangunan tu memang le kami tak mampu. Modal beso sangat nak kena cari tapi bab-bab lain yang perlu jaga kami jaga supaya semuanya ok dan selamat. Tapi harap-harap satu hari nanti dapat le kami miliki bangunan yang lebih selesa untuk bekerja.


Tepat jam 9.40 pagi pada 2/4/2013 diarang datang untuk bagi markah. Heheh puas entertain. Dekat 2 jam bersoal jawab. Syukur langkah pertama dah lepas. Tinggal sinki nak kena tukar kepala paip je kepada yang tolak-tolak. Lagi satu, satu lagi borang yang perlu dicatat tiapkali menghasilkan produk kena buat. Isk.. Dalam dok teliti kertas kerja dan borang-borang yang diarang berikan sebelum ni pun boleh termiss juga satu lagi.. Ya Allah..




Nak kena belek le untuk fahamkan diri ini yang sengal sikit bab-bab ni dan buat satu borang yang sesuai dengan kitarang. Yang lain beressss. Sebut pasal borang ni... Kalau nak tahu punya le banyakkkk borang yang nak diisikan bermula dari beli bahan mentah, stok, kegunaan sampai le stok keluar dan yang ni stock recall kalau ada apa-apa masalah masa stok kat pasaran (nauzubillah). Tu tak masuk lagi bab kilang, kebersihan pekerja, alatan dan kursus pun kena beb.


Jangan kata kat dalam bangunan, kat luar pun kena ambil tahu sama. Yang ni satu lagi, nak kena tegur le pulak pekedai makan sebelah jangan dok buat tempat bakar sampah kat tepi kilang kami. Walaupun tempat bakar tu kecik je (takat bakar sampah yang disapu) tetap tak boleh rupanya. Dan walaupun bangunan kilang kami fully bertutup tapi dah syarat diarang camtu kot.

Untuk lawatan yang kedua, yang kena tegur tu kena perbetulkan barulah kami diiktiraf dengan peroleh sijil MeSTI tu. Ada potensi dapat kata pegawai tu sebab 2 markah je kena tolak. Nanti lepas tukar kepala paip dan minta kedai sebelah kalau sapu sampah tu jangan longgok dan bakar tapi kaut guna pengaut sampah dan buang kat tempat lain Insyaallah kami orang yang ke20 yang akan dapat Sijil MeSTI kat Perak ni.



Tapi tu le kita cuma merancang tuhan yang menentukan yer tak. Lepas je lawatan tempohari, kami kebetulan punya banyak sangat kerja yang perlu disiapkan. Memang tak menang tangan nak handle sampai terpaksa ketepikan sebentar le hal-hal yang perlu diperbetulkan untuk dapatkan sijil MeSTI nih. Dua kali pegawai Kementerian Kesihatan call tapi terpaksa minta tangguh sebab kena siapkan yang penting dulu. Ler... Dekat 2 bulan tertangguh. Ya Allah.. Konon nak cepat tapi tu le tenaga dua orang mana le nak mampu cover semua sekali gus hehe.

Syukur lawatan kali ke2 19/8/2013 tu hari oleh pihak Kementerian Kesihatan nih berjalan lancar. Semua lulus. Syukurrrr. Tinggal nak ambil sijil le lagi ahak ahak we get it... ahak ahak... Hahahah...

KAlau nak tahu, sijil MeSTI ni adik kepada sijil GMP dan HACCP la. Nak kata longgar tak punnnn. Ketatnya syarat bukan main. 

7/11/2013.... Sah! Confirm! Produk 2 Puteri telah diusahakan dengan sebaik-baiknya. Buktinya....

Ni Sijil Penghargaan.. Untuk sijil MeSTI yang sebenar kena contact dengan pihak KKM la nanti


Syukurrr Alhamdulillah... Akhirnya kami berjaya mendapat Sijil MeSTI ni dan menurut pegawai KKM tu, RM Ninetysixbillion Enterprise merupakan syarikat IKS pertama yang memperolehi Sijil MeSTI di Daerah Kerian ni.

Terharu dan berasa lega....

So buat para pengguna dan sahabat 2 Puteri - Sos Char Kueyteow 2 Puteri dan Cili Boh Asli 2 Puteri semua... Dapatkan Produk 2 Puteri di pasaran kerana terbukti kini produk yang kami jalankan ini adalah secara bersih, halal dan terbaik untuk semua!


Buktinya dalam proses untuk dapatkan sijil MeSTI ni, semua aspek kami kena titik beratkan. Kalau terkehel mana-mana satu terus tolak. No sijil-sijil.. Macam saya ceritakan tadi, pihak KKM nilai habis semua bahagian. Dari produk (diambil untuk analisa bahan kimianya), bahan mentah, kilang, cara kendali dan kenderaan pun dinilai bersih atau tidak. Selamat pada produk atau tidak...

So gunakan tanpa was-was sebab ianya memang berbaloi dan mengenakkan lagi hidangan anda :)



Nanti saya coretkan detik-detik yang berlaku masa kami ke Teluk Intan untuk mengambil Sijil MeSTI ni dalam majlis yang pihak Kesihatan anjurkan semperna Kempen Keselamatan Makanan Peringkat Negeri Perak tau... Memang mencabar ;)


Lepas tu kalau Sijil MeSTI yang original dalam genggaman (yang ni penghargaan sahaja sebab berjaya dapat sijil) akan saya kongsikan kat sini kay. Ingatkan ni le ghope sijil yang asli rupanya tak.. Isk..Isk..Isk... nak dapat sijil pun banyak peringkat hihii...


Ni salah satu detik yang penuh cabaran tu...:)

Resepi Hebat: Kari Kambing 2 Puteri

Salam semua!!!

Dah makan? Makan apa hari ni? Lama tak bergebang ek.

Kali ni saya nak berkongsi resepi Kari Kambing 2 Puteri yang enak. Resepinya mudah je tau.


Kat rumah ni antara hidangan yang jadi kegemaran seisi keluarga adalah Kari Kambing 2 Puteri ni lah. Anak dare saya yang tak gemarkan hidangan yang pedas-pedas pun kalau dah dimasak Kari Kambing 2 Puteri ni tetiba jadi boleh makan pedas. Tapi berulam air la makannya hikhik.

Alhamdulillah walaupun kerap kami masak hidangan berasaskan kambing tapi dengan petua yang sering kami amalkan masa makan hidangannya, jadi tak le risau darah tinggi ke apa.

Petua tu saya dapat masa bujang dulu dalam rancangan terbitan Astro. Yang Amylia Rosnaida jadi hosnya. Tak ingat rancangan apa sebab dah lama dah. Tapi petua tu perkongsian Betty Benafe.


Katanya kalau makan daging kambing kena minum air limau. So badan boleh le imbang bila darah mengalir deras sangat sebab daging kambing nih kan ker panas.

Alhamdulillah setakat ni saya sekeluarga memang tak der le kena darah tinggi ke apa walau sering makan daging kambing. Cubalah next time makan daging kambing ek... :)

Ok berbalik pada resepi. Moh layan terus resepinya kay... :)


KARI KAMBING 2 PUTERI
By: asamgaram2puteri

Bahan-bahan
  • 1kg daging kambing - potong sederhana tebal
  • 200ml minyak masak
  • 300g (1 biji) kentang - potong wedges
  • 1/2 liter santan
  • 2 sudu makan Sos Char Kueyteow 2 Puteri
  • 1/2 sudu makan kerisik
  • Garam
  • Gula
Bahan tumis
  • 200g (2 sudu makan) serbuk kari daging - bancuh dengan air dijadikan pes
  • 1 tangkai daun kari - masukkan dalam pes serbuk kari yer
  • 1/2 sudu makan Cili Boh Asli 2 Puteri
  • 5cm kulit kayu manis
  • 2-3 kuntum bunga lawang
  • 2-3 biji buah pelaga
Bahan kisar
  • 500g bawang merah
  • 30g bawang putih
  • 5cm halia
  • 50g bawang besar - potong
  • 30g cili merah - potong (jika suka)
  • 1 ulas bawang putih - hiris nipis
  • Sedikit halia - hiris nipis memanjang

Caranya
1. Panaskan minyak, tumis bahan tumis (kecuali serbuk kari daging) dan bahan kisar serta yang dipotong hingga naik bau.

2. Masukkan pes serbuk kari daging dan tumis hingga pecah minyak. Kacau sekali sekala supaya tidak hangit dasarnya.

3. Masukkan kentang bersama secubit kecil garam kasar dan masak hingga agak empuk.

4. Masukkan daging kambing dan santan. Kacau sekali sekala dan masak hingga daging empuk (kira-kira 45 minit).

5. Perasakan dengan garam, gula, kerisik dan Sos Char Kueyteow 2 Puteri. Masak hingga kepekatan yang disukai.

Ha.. Dah siap pun. Mudah je kan. Tak perlu masukkan sebarang perasa lain dah. Cukup dengan garam, gula dan Sos Char Kueyteow 2 Puteri tau. Hidangan pasti enak dan warnanya pun cantik. Guarantee! :)


Rabu, 6 November 2013

Tesco Store: Kini 2 Puteri boleh didapati di Tesco Ara Damansara dan Tesco Puncak Alam

Syukur Alhamdulillah....

Pembuka bicara kali ni saya nak sangat ucapkan rasa syukur yang bersarang kat hati nih.

Sebenarnya saya nih nak war-warkan yang Produk 2 Puteri dah ada di Tesco Ara Damansara yang akan dibuka pada 21 November 2013 nih dan Tesco Puncak Alam bermula 28 November 2013.


Tarikh yang saya sebutkan nih semperna Grand Openingnya. Soft openingnnya sehari sebelum tarikh-tarikh berkenaan.

Kini lebih ramai sahabat yang berada di kawasan yang berhampiran sana yang boleh dapatkan Produk 2 Puteri nih. Haha sekarang dah sampai dah. Tak payah travel jejauh dah untuk dapatkan Produk 2 Puteri nih. Jadi jangan lepaskan peluang ya!



Dengan kemasukkan Produk 2 Puteri di Tesco Ara Damansara dan Tesco Puncak Alam ni bermakna sudah 37 cawangan Tesco Store seluruh Malaysia dah Produk 2 Puteri dipasarkan. Dan ini merupakan cawangan ke14 dan 15 untuk pasaran seluruh Selangor dan ke13 dan 14 dibawah rangkaian Tesco Store di Selangor ni. Syukur Alhamdulillah... Harap-harap ianya semakin berkembang bagi memudahkan sahabat semua mendapatkan produk kami ini.

Sebenarnya saya dah masukkan dalam senarai rangkaian Tesco Store yang ada tu lama dah cuma baru sekarang berkesempatan untuk war-warkan pada semua :)



Insyaallah harga Produk 2 Puteri memang amat berpatutan. Nak pulak setiap satu (Sos Char Kueyteow 2 Puteri dan Cili Boh Asli 2 Puteri) boleh dipelbagaikan memang ianya amat berbaloi. 'Value for money' kata opah heheh.

Dan kemasukkan kali ni dengan haraga yang amat murah sekali... Kerana kami kini dalam tempoh promosi besar-besaran semperna sambutan tahun ke3 operasi. Jadi jangan berlengah lagi nanti yer... Produk 2 Puteri kini boleh dapatkan di Tesco Ara Damansara dan Tesco Puncak Alam juga :)

Nak cuba resepi-resepi yang enak boleh rujuk kat bahagian Resepi 2 Puteri atau Resepi Hebat 2 Puteri di halaman 2Puteri.wordpress.com kay yang saya sisipkan kat sebelah kanan setiap laman. Antara resepi tu ialah Sambal Tumis Ikan Bilis 2 Puteri, Terung Goreng Sambal 2 Puteri, Sambal Kicap Sos Char Kueyteow 2 Puteri, Hati Daging Masak Jintan 2 Puteri dan pelbagai hidangan enak lain.

Ok sekali lagi saya nak ingatkan yer...

Gambar bangunan Tesco yang siap tak der lagi so tengok gambar site jadi le yer ;)


Store Name                    : Tesco Ara Damansara
Location                         : Ara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Soft Opening                  : 20th November  2013

Grand Opening              : 21st November 2013  


Store Name                     : Tesco Puncak Alam
Location                          : Bandar Puncak Alam, Selangor

Soft Opening                   : 27th November  2013  
Grand Opening               : 28th November 2013  


Dapatkan segera yer!!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...