Rabu, 29 Mei 2013

Sos Char Kueyteow 2 Puteri kini berwajah baru


Pon pon ponnnn.... Pengumuman.. Pengumuman...


Setelah 2 tahun (since 2011) Sos Char Kueyteow 2 Puteri dengan corak packaging lama...

Wajah Sos Char Kueyteow 2 Puteri lama

Kini kami memberi kelainan dengan corak packaging baru. Lebih muda, lebih berkenyakinan dan lebih menarik gitew heheh. Segalanya bermula dari 30 Mei 2013.



Syukur Alhamdulillah. Moga-moga dengan perubahan ini akan lebih menarik perhatian pengguna semua.


Jadi jangan lupa untuk mendapatkan Sos Char Kueyteow 2 Puteri yang berwajah baru ini dipasaran




Selasa, 28 Mei 2013

Announcement!!!! Tawaran Hebat Produk 2 Puteri di cawangan Tesco Store Kajang 1-2 June 2013



Tawaran hebat dari 1-2 June di Pasaraya Tesco Store Kajang...!!!


BELI mana-mana 1 Produk 2 Puteri

(Sos Char Kueyteow 2 Puteri 350g & Cili Boh Asli 2 Puteri 280g)

AKAN Diberi...
PERCUMA

1 bungkus Cili Boh Asli 2 Puteri 280g

Announcement!!!! Tawaran Hebat Produk 2 Puteri di cawangan Mydin Hypermarket seluruh Malaysia kini kembali




Tawaran Hebat di semua cawangan Mydin Hypermarket...

PENURUNAN harga yang terbaik 

 RM4.39 sebotol (harga asal RM4.95)
untuk SETIAP pembelian Sos Char Kueyteow 2 Puteri 350g

bermula dari 23 Mei - 3 June 2013 sahaja

semperna Snack & Party Fair

CEPAT DAPATKAN Produk 2 Puteri yang bermutu ini SEKARANG!!!!

Maaf yer abang long, kak longsaya snap gambar gini.. Tapi terima kasih banyak-banyak sebab dapatkan produk kami





Abang long pun sama yer.. Maaf snap gambar tanpa permission

Selain sahabat-sahabat ni, dah ramai yang dapatkan Sos Char Kueyteow 2 Puteri di Mydin Hypermarket, Anda bila lagi????

 

Khamis, 23 Mei 2013

Announcement!!!! Produk 2 Puteri dah sampai ke Tesco Extra Seberang Jaya dahhhh


Bulan ni memang busy sikit dengan aktiviti kat sini. Mana taknya kebetulan tempoh promosi boleh dikatakan hampir serentak antara Tesco dan Mydin. Tapi tu le Tesco cuma beberapa lokasi je la. Pihak Tesco Store yang bagi lokasi-lokasi tu. Mydin Insyaallah semua cawangan. Tapi buat sahabat kat lokasi lain yang memang pengguna Produk 2 Puteri atau yang nak try, Insyaallah kami akan usahakan untuk adakan promosi kat seluruh cawangan Tesco Store kay... :)


Sebenarnya saya nih nak war-warkan yang Produk 2 Puteri dah ada di Tesco Extra Seberang Jaya, Pulau Pinang dahhhh. Dah lebih seminggu rasanya tapi tu ler dek kerana terextra busy saya pun hampir terlupa nak cerita. Alhamdulillah, sib baik tak le lama sangat memori nih dah mari semula hahahha. Tak terlewat le sangat kan heheh.




Ramai sahabat yang tinggal area Seberang Jaya, Bertam dan beberapa tempat lagi (tak teringat pulak mana lagi...heh) yang bertanya tentang Produk 2 Puteri nih. Haha sekarang dah sampai dah. Dah mai dekat dahhh. Jadi jangan lepaskan peluang ya!


Dengan kemasukkan Produk 2 Puteri di Tesco Extra Seberang Jaya ni bermakna sudah 35 cawangan Tesco Store seluruh Malaysia dah Produk 2 Puteri dipasarkan. Dan ini merupakan cawangan ke 5 untuk pasaran seluruh Pulau Pinang dan ke 4 dibawah rangkaian Tesco Store di Pulau Pinang ni. Syukur Alhamdulillah... Harap-harap ianya semakin berkembang bagi memudahkan sahabat semua mendapatkan produk kami ini.


Insyaallah harganya memang amat berpatutan. Nak pulak setiap satu (Sos Char Kueyteow 2 Puteri dan Cili Boh Asli 2 Puteri) boleh dipelbagaikan memang ianya amat berbaloi. 'Value for money' kata opah heheh. Nak cuba resepi-resepi yang enak boleh rujuk kat bahagian Resepi 2 Puteri atau Resepi Hebat 2 Puteri di halaman 2Puteri.wordpress.com kay yang saya sisipkan kat sebelah kanan setiap laman. Antara resepi tu ialah Sambal Tumis Ikan Bilis 2 Puteri, Terung Goreng Sambal 2 Puteri, Sambal Kicap Sos Char Kueyteow 2 Puteri, Hati Daging Masak Jintan 2 Puteri dan pelbagai hidangan enak lain.



Isnin, 20 Mei 2013

Kerja..Kerja Sekeluarga Bekerja: Menghantar Produk ke Market


Alhamdulillah promosi kat Tesco Ampang dah selesai dan boleh dikatakan berjaya. Terima kasih semua yang sudi dapatkan produk kami ni yer :).


Eh.. Kenapa saya kata 'boleh dikatakan berjaya'? Nak tahu kenapa??? Ohhh sebenarnya sales yang kitarang buat ni masih banyak kekurangannya. Nak buat cara yang lebih baik tak mampu lagi. Tapi dari sambutan yang diterima tu berjaya le, cuma yang saya kata lebih kurang sebab memang harap promosi oleh promoter je untuk tarik pembeli. Yang lelain tak der huhu. Anyway thanks sekali lagi.


Lama menghilang yer??? Heheh.. Kebelakangan ni sibuk sikit. Lepas post cita last tu hari, tumpuan saya lebih kepada menghasilkan produk. Lepas tu bila produk dah terhasil kena menghantara le pulak yer tak hehe. Penghantaran kali ni kami semua ikut. The whole family sebab Mr Hb tak arif sangat pasal jalan kat KL nun. Nak pulak penghantaran kali ni di Petaling Jaya. Lagi le putar-putar jadinya. Saya ni pun bukan le arif pun sebab dah pindah kampung lama dah. Dengan kepesatan kawasan yang ado memang tak ler leh ingat arah jalan dengan tepat tapi saya co pilot yang ditugaskan membaca peta dan sign jalan heheh. Gitu le kalau kerja suami isteri kena give n' take lebih hehehe.


Bertolak ke Tesco untuk penghantaran jam 11.20 malam. Memang macam ni le selalunya pun. Risau naik pak tua ni takut gak kang ada sebarang masalah akan timbul sebelum selesai penghantaran. Walaupun tak pernah le jadi tapi batter be safe than sorry yer tak.... Dengan kelajuan yang mampu Pak Tua capai, kami sampai ke Tesco sekitar jam 4.30 pagi lepas singgah seketika di Hentian Sebelah. Kat sini Mr Hb wajib makan dulu lepas perut mula terasa lapar lepas gegaran yang kena tanggung sepanjang perjalanan dengan Pak Tua heheh. Masa Mr Hb buat penghantaran masuk produk, saya dengan dua puteri tumpang tido kat surau highway. Memang le ada sign kata jangan tido kat surau tu tapi 'darurat' terpaksa le engkar. Yer le nak cari hotel mana le pepagi buta tu. Lagi pun bukan le lama sangat kami tumpang berteduh, tunggu Mr Hb selesai je berurusan kami keluar le balik.



Tapi akibat 'sistem down' urusan yang patut selesai lebih kurang 1 jam jadi 4 jam. Huhu.. Sian Mr Hb, tidur tak sampai sejam sejak semalam. Singgah mandi di R&R Sungai Buloh lepas breakfast sekitar jam 11.00 pagi. Kemdian terus bertolak ke Petaling Jaya pulak.




Yang ni agak haru. Sebelum pergi puas dah saya skodeng kat Mr Google maps cari lokasi untuk kami hantar produk. Semua tunjuk Petaling Jaya Commercial City (PJCC) kat belah Sea Park. Dah study jalan through map tu, tanya pulak kat sorang brader (kenalan Mr Hb) lokasi dia pun sama gak kami pun yakin le masuk kawasan ke Sea Park tu. Tapi hati cuak sebab Brader tu kata dekat Sea Park je tapi tak jumpa-jumpa pun kawasannya. Terus saya decide dengan Mr Hb singgah balai polis untuk bertanyakan arah. Isk kalau polis tak tahu memang le kan, diarang dok meronda kawasan takkan tak tahu kot... Melampau le heheh. Call person yang kami nak hantar barang tu pun tak berangkat. Sib baik dengan pengetahuan dan bantuan pihak polis baru le kami tahu yang kami sudah silap da....


Yang nak kena tuju Petaling Jaya Selatan, kami pulak dah sampai kawasan Petaling Jaya Utara. Memang takkan sampai le jadinya. Pusing le 1000x pun heheh. Dengan bantuan tunjuk arah yang diberikan kami sampai le kawasan Petaling Jaya Selatan tu. Tapi kena tanya gak le kat sorang lagi brader (Allah... Lupa pulak tanya nama dia yang berjasa tu) baru le tepat direction yang diberi. Oooo kat Kampung Medan rupanya heheh. Mana le teman nak tahu. Kat addtress tu tak tercatat semua-semua tu ;P. Terima kasih tak terhingga pada semua yang sudi membantu, dari brader kenalan Mr Hb tu, anggotak polis di Balai Polis Sea Park, brader yang tunjuk arah yang tepat (terbantut jab dia nak gi makan dengan anak dia tu sebab nak tolong kami yang sesat nih heh) dan brader kat opis yang kami hantar produk tu le. Melilau cari arah tu makan masa punya le lama, hampir jam 3.30 petang baru selesai semua. Dengan keletihan, panas dan lapar kami singgah makan jab kat restoran mamak yang berhampiran.


Bertolak balik terus lepas makan dan lepas pusing jab kawasan tu tengok banyak blok kedai yang nak dijual. Isk berkenan le juga kalau dapat duduk situ sebab sekolah semua dekat. Tapi tu le kita ni orang melayu mana le mampu nak beli bangunan kedai tu. RM1.3 juta untuk tingkat bawah. Memang dapat pandang je la... Kalau tingkat atas memang le murah sikit sekitar RM400 ribu je tapi payah le pulak sebab barang kitarang heavy-heavy belaka, saper la sanggup hangkat naik turun segala macam mesin dan bahan mentah semua tu. Nak harap Mr Hb.. Isk patah pulak pinggang nanti huhu.. Tak sanggup ai. Patut le orang melayu semua tak der harta kat bandar ni, mahal-mahal belaka... Nak kata kawasan  ni maju tak le sangat. Pada pandangan saya agak terpinggir sebab banyak kedai yang tutup dan kata oarang kat sini agak kelam sebab banyak kedai-kedai judi dan games je.. Entah le.. Tapi plannya diarang dah ada cuma tak tahu bila le akan naiknya. Pada pendapat saya yang tak berapa pandai ni le kan.... Plan tu untuk bagi naik harga mahal je sebab kawasan tempat tinggal saya sekarang ni pun macam tu le, kawasannya huluuuu sesangat tapi rumah kat sini dijual agak mahal sebab katanya akan banyak pertumbuhan akan berlaku. Tapi dah dekat 20 tahun.. Apa pun tak de. Baru je la nak bina tol keluar dari highway ikut Alor Pongsu nih... Saya ni pulak baru nak berbusiness memang tak mampu le nak dapat bangunan kat tengah bandar nih.


Sampai kat Mydin Gopeng dah dekat jam 8.00 malam. Singgah makan, tapi sebelum tu Mr Hb lelapkan mata jab sementara anak-anak dibiarkan bermain jab kat tempat main yang disediakan. Isk memang kalau tak der hero sorang ni (my laling Mr Hb) memang tah le... Cam tu le dia kalau menghantar produk, tidur jab je. Tu yang hati risau sangat tu. Ni baru sampai KL, cuma dapat tidur kurang 2 jam je. Kalau ke Johor, Melaka lagi le kesian. Tu yang hati risau sangat kalau dia pergi sensorang. Kita ada sama leh gak le sembang-sembang ke hapa. Tapi anak-anak le pulak, sapa le nak tolong jaga... Tu yang berhajat kalau ada rezeki nak kena cari gak belah-belah KL supaya tak le jauh sangat dia kena travel tiap-tiap minggu. Tapi dengan nilai bangunan yang ada... Isk tah le. Harap-harap pihak kerajaan dapat le bantu serba sedikit kami nih untuk dapatkan bangunan kedai camnih sebab nak beli kilang lagiiii le pecah kepala mikirkannya. Paling murah pun RM1.2 juta tapi hulu sangat le. Kot nak kawasan 'pekan' sikit RM5 juta.Duit dalam poket pun tak sampai 5 kupang heheh....


Nak masuk dalam usha produk Mr Hb kata tak yah le sebab dia nak balik sangat tidur. So tak dapat le usha Sos Char Kueyteow 2 Puteri kat Mydin Gopeng nih... Tak per lah.. Lain kali mungkin.


Kami sampai rumah jam 10.30 malam. Ha.. Kan... dekat 23 jam gak le kitarang berkerja. Anak-anak dan Mr Hb lembik habis dah. Tambah le Mr Hb tu... Sian dia... Moga-moga Allah lariskan perniagaan kami dan moga saya dapat le tunaikan cita-cita kami untuk berpindah ke KL supaya Mr Hb tak payah nak travel jauh selalu sangat... Aaamiin....

Jangan lupa yer.. 23 Mei ni Promosi Sos Char Kueyteow 2 Puteri di rangkaian Mydin Hypermarket seluruh Malaysia....! :)




Sabtu, 18 Mei 2013

Happy Birthday Afif Khadyeeja Hairol yang ke7 tahun




Selamat Hari Lahir buat anakku sayang, Afif Khadyeeja Hairol yang ke 7 tahun. Syukur Alhamdulillah selama 7 tahun Afif telah hadir bersama adik dan membahagiakan ibu dan ayah. Terima kasih sayang.


Ibu dan ayah sentiasa doakan agar Afif menjadi anak solehah yang berjaya dunia akhirat & hidup dalam kecemerlangan, kegemilangan dan jadilah insan yang terbilang Insyaallah. Ibu dan ayah akan sentiasa berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kami dan moga Allah berkati hasrat kami untuk memberi yang terbaik untuk kalian, Insyaallah.




Semoga terus berjaya dan jadi anak yang terbaik yang Afif mampu. Ibu ayah tak minta lebih cuma apa yang kami pinta ialah Afif pilih jalan terbaik supaya hidupmu tergolong dalam golongan insan-insan hebat yang berjaya di dunia dan akhirat. Kami akan sentiasa doakannya menjadi kenyataan buat Afif dan adik Insyaallah.




Selasa, 14 Mei 2013

Announcement!!!! Tawaran Hebat Produk 2 Puteri di cawangan Tesco Store & Mydin Hypermarket kini kembali



Tawaran hebat di Pasaraya Tesco Store terpilih...!!!

  1. 18-19 Mei 2013 - Tesco Store Ampang
  2. 1-2 June 2013 - Tesco Store Kajang
  3. 15-16 June 2013 - Tesco Store Puchong
  4. 17-18 August 2013 - Tesco Store Mutiara Damansara
  5. 31 August - 1 September 2013 - Tesco Store Shah Alam

BELI mana-mana 1 Produk 2 Puteri

(Sos Char Kueyteow 2 Puteri 350g & Cili Boh Asli 2 Puteri 280g)

AKAN Diberi...

PERCUMA

1 bungkus Cili Boh Asli 2 Puteri 280g



Dan.....


Tawaran Hebat di semua cawangan Mydin Hypermarket...

PENURUNAN harga 

yang terbaik untuk SETIAP pembelian Sos Char Kueyteow 2 Puteri 350g

bermula dari 23 Mei - 3 June 2013 sahaja

semperna Snack & Party Fair

CEPAT DAPATKAN Produk 2 Puteri yang bermutu ini SEKARANG!!!!


Sekadar Pesanan Buat Penggunjung Semua...


Assalamualaikum semua.


Sibuk hari ni? Mesti la kan.. Banyak aktiviti yang nak dilakukan yer tak. Tambah-tambah awal-awal minggu ada je yang nak kena buat. Dah le 'Monday Blues' dok terasa lagi walau dah sehari berlalu hehe.


Sebenarnya ari ni tak le saya nak bercerita panjang lebo mana pun. Cuma terasa nak tegur le beberapa orang sedara sedari yang lawat Asam Garam 2 Puteri ni je. Ehhh tak le tegur yang bagai-bagai pun. Kami appreciated sesangat pada yang sudi bertandang kat sini. Cuma dalam appreciated tuuuu ada le beberapa tingkah tetamu yang sikittttt mau kasi kena tegur maa...


Sebenarnya dah lama kami pejam mata dengan tingkah sesetengah tetamu kami ni. Alah ingatkan ok le sikit-sikit kan. Tapi lama-lama ramai pulak yang buat benda yang sama. Tu yang rasa makin tak best di hati nih.


Sebenonya saya ni pun bukan le pandai mana pun buat laman blog ni. Bukan takat sikit punya tak pandai... Tapi memangggg tak pandai langsung. Main terjah je atas harapan dapat mempromosikan Produk 2 Puteri kepada pengguna. Nak beriklan cara lain memang tak mampu sesangat. Nak tumpang laman blog sahabat-sahabat pun belum mampu lagi sebab nak kena bayar beratus gak kan sebulan untuk satu iklan. Itu kalau iklan yang stay je.. Kot yang macam yang hebat-hebat tu, yang moving-moving mau beribu yer tak.  Tu le punca saya berblog nih.


Tapi sebab tak pandai banyak lagi le kekurangannya. Ada yang kata laman blog boleh jana pendapatan. Entah le, betul ker?!? Camne tu??? Mudah ke nak panggil orang beriklan kat laman blog kecil kita nih? Isk nak gak survey pasal ni bila ada kelapangan nanti. Tu hari dah cuba cari tapi bila terbaca ada yang mengeluh tak dapat payment tu yang tak terasa nak joint.




Ha... Topik yang saya nak sentuh ni pun pasal iklan ni le. Heheheh jauhhhh berjalan baru nak cita pasal topik perbincangan ek. Hahahah sib baik ada post tittle. Dapattt gak tahu apa cita yang sana nak ketengahkan kat sini hehe. Kot tak mau jerabu mata membaca baru nak faham hehehe.


Sebenarnya saya tak buka lagi ruangan untuk khalayak yang nak beriklan kat sini. Kalau boleh biar le tahu serba sikit syarat-syarat dan apa yang sepatutnya baru sesuai joint. Oleh itu memang saya tak bersedia buka sebarang bentuk pengiklanan kepada pihak luar untuk mempromosikan segala bagai produk, service dan segala-galanya yang seangkatan dengannya. Jadi saya amat berharap agar pengunjung-pengunjung kat sini faham yer. Bukan nak jual mahal atau sombong tapi rasanya tak patut la kan.. Banyak tempat-tempat yang buka peluang untuk beriklan jadi ambil le peluang yang ada kat sana. Kat sini biar le kami mempromosikan Produk 2 Puteri je. Kalau tak pun rasa tak mampu nak bayar memahal, buat cam saya... Try le sedaya upaya untuk wujudkan laman blog sendiri. Insyaallah kot saya yang rabun IT (rabun je tak buta sepenuhnya hahahah) ni boleh takkan korang tak boleh kottttt.


Kot rasa laman kita tak terkenal takut payah nak dapat customer beriklan le kat laman-laman otai macam Beautifulnara, Murai, Rotikaya, 1001 Resepi dan lelain tu yang kot ada ruang untuk beriklan. Sambil-sambil tu cari jalan untuk perkenalkan laman blog kita ni. Insyaallah pelan-pelan nantiakan ada gak tetamu yang sudi bertandang. Saya dulu pun meleleh gak tapi syukur dah makin ada yang sudi bertandang walau tak le sampai cecah beribu-ribu hehe. Syukur le sebab kalau nak banding dengan laman-laman blog otai yang banyak tu adaaaa gak yang sudi bertandang kat sini.


Saya ni bukannya apa. Bukan tak nak berkongsi atau kudukut kata atok tapi tak gemar sikap sesetengah orang yang pantang orang diam asyikkkk nak ambil peluang je. Please hormat sikit dengan orang yang kita jumpa sebab dengan rasa hormat tu baru le negara aman hehehe. Sama-sama susah nak cari makan so jangan le ambil peluang antara satu sama lain. Mari sesama kita serah pada Allah, Insyaallah rezeki tu akan datang gak kat kita tak cepat lambat pun Insyaallah ada punya. Just lakukan dengan cara berhemah supaya tak terserlah sifat dalaman kita yang tak cocok dilihat orang yer. Guna saluran yang betul dan cara yang betul baru le perniagaan kita akan jadi lebih baik dan bawa rezeki yang lebih halal.


Okay la dah panjang lebar membebel. Harap-harap sahabat semua faham la yer.. Saya kat sini nak mempromosi Produk 2 Puteri sambil-sambil berkongsi apa yang patut supaya jadi panduan (kalo molek le perkongsian tu) buat sahabat semua dan paling penting buat 2 puteri saya kelak. Saya tak der ilmu atau apa-apa yang hebat untuk dikongsikan, sekadar pengalaman hidup yang sedikit ni je kot sesuai. Yer la kot sesuaiii ;).


Insyaallah sedikit masa lagi Sos Char Kueyteow 2 Puteri akan berwajah baru! Nantikan yer. Harap-harap dapat menarik perhatian pengguna semua dengan wajah baru kami nanti. Kandungannya??? Insyaallah... Kami akan pastikan memberikan hanya yang terbaik supaya pengguna berpuas hati dengan Produk 2 Puteri dan kami pun dapat rezeki yang halal... Insyaallah...


Dannnnn jangan lupa promosi di Tesco Store Ampang pada 18 - 19 Mei nanti yer. Tawaran HEBAT dari kami.. Beli mana-mana 1 produk 2 Puteri akan dihadiahkan PERCUMA 1 bungkus Cili Boh Asli 2 Puteri 280g. Cepat tau.. Jangan ketinggalan untuk dapatkan produk kami nanti kay...


Satu lagi, Insyaallah bermula pada 23 Mei - 3 June 2011, satu lagi promosi yang akan disertai oleh Sos Char Kueyteow 2 Puteri di setiap cawangan Mydin Hypermarket. Tawaran pembelian sebanyak 10% untuk setiap belian Produk 2 Puteri. Insyaallah ianya memang berbaloi... Jadi jangan lupa yer ;D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...